Alle ladders en trappen van Eurostairs worden in de Euroscaffold fabriek gemaakt van duurzaam aluminium en beschikken over een zeer lange levensduur. De producten kunnen gebruikt worden voor dagelijkse en professionele werkzaamheden op hoogte, zoals schilderklussen, stukadoorswerkzaamheden en/of renovatie. Echter zijn ze ook geschikt als huishoudtrap of ladder voor doe-het-zelvers in huis en tuin.

Alle ladders en trappen van Euroscaffold voldoen aan de strenge eisen van de Warenwet; Besluit Draagbaar Klimmaterieel, EN 131 norm en NEN 2484 norm.

Enkele ladders

De enkele ladders van Eurostairs zijn, zoals de naam al doet vermoeden, ladders die bestaan uit één deel. Ze zijn licht in gewicht en dus makkelijk te tillen en te verplaatsen. De ladders worden gebruikt door ze tegen een vaststaand object te plaatsen, zoals een gevel of een muur. De Eurostairs enkele ladders zijn voorzien van brede sporten (treden) van 4 cm.

Dubbele ladders

De tweedelige reformladders bestaan uit twee delen en zijn hierdoor uitschuifbaar. Deze ladders kunnen worden opgesteld als opsteekladder of in A-stand. Door deze A-stand is de ladder ook vrijstaand te gebruiken en is het niet meer nodig de ladder tegen de gevel te plaatsen. Tweedelige ladders met 16 en 18 sporten zijn niet als reformladder te gebruiken.

Driedelige ladders

De driedelige reformladders zijn professionele ladders en te gebruiken als opsteekladder of ze kunnen vrijstaand worden gebruikt in de A-stand. Door de uitschuifbare delen is de hoogte zelf te bepalen. Daarnaast is de ladder eenvoudiger te vervoeren dan een enkele ladder, omdat de ladder compact inschuifbaar is. Als de ladder dubbel wordt neergezet moet de ladder beklommen worden waar de sporten horizontaal staan. Driedelige ladders met 14 sporten zijn niet als reformladder te gebruiken.

Bordestrappen

De bordestrappen van Eurostairs, ook wel enkele trappen genoemd, kunnen aan één zijde betreden worden. De trappen zijn voorzien van een speciaal scharniersysteem, hierdoor zijn ze eenvoudig in en uit te klappen zonder dat er handen of vingers tussen kunnen komen. Bovenin de trap zit een geïntegreerd gereedschapsbakje voor kleine gereedschappen, zoals een schroevendraaier en schroeven. De trappen zijn voorzien van een vuilafstotende coating en een antislipprofiel op de treden.

Dubbele trappen

De dubbele trappen van Eurostairs kunnen aan beide zijden van de trap betreden worden. De professionele trappen hebben extra brede treden van 10 cm en antislip trapdoppen. Door het unieke inklapmechanisme is de trap altijd eenvoudig in te klappen, zonder gevaar dat er vingers tussen komen. De speciale coating zorgt voor een vuilwerende laag. De dubbele trappen zijn eenvoudig te vervoeren doordat de leuning afneembaar is.