Euroscaffold beschikt over de benodigde certificaten voor het ontwikkelen en produceren van klimmateriaal. Alle producten voldoen aan de in Nederland en Europa verplicht gestelde normen. Door producten van gerenommeerde en gecertificeerde ondernemingen te kiezen bent u gegarandeerd van betrouwbaar en veilig werkmateriaal. Op deze manier zijn u en uw medewerkers zeker van veilig werken op hoogte zonder risico.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de geldende regelgeving en wetten aan de hand van de normen en certificaten.

TÜV-certificaat

Een TÜV keurmerk is een bevestiging dat het geleverde product voldoet aan de laatste kwaliteitseisen, milieuvriendelijk en/of veilig is. Voor een TÜV-certificaat wordt de onderneming jaarlijks getoetst. De rolsteigers en kamersteigers van Euroscaffold zijn TÜV-gecertificeerd.

TÜV certificaat

2021-2022:

TÜV certificaat 2021-2022 (Nederlands)

TÜV certificate 2021-2022 (English)

TÜV Zertifikat 2021-2022 (Deutsch)

TÜV certificado 2021-2022 (Español)

TÜV certificado 2021-2022 (Português)

TÜV certifikat 2021-2022 (Svenskt)

Ladders & Trappen

Warenwet

De ladders en trappen die in Nederland verkocht worden dienen te voldoen aan de eisen van het Besluit draagbaar klimmaterieel.

EN 131

De EN 131 is de Europese norm voor trappen, ladders en vouwladders. Echter stelt de Arbowet hogere eisen aan het materiaal dat deze norm in Nederland niet verplicht is.

NEN 2484

De Nederlandse norm NEN 2484 geeft aan waar trappen en ladder voor professioneel gebruik volgens de Arbowet aan dienen te voldoen.

Kamersteigers & Rolsteigers

EN 1004 klasse III

De belangrijkste norm voor rolsteigers. In deze norm staan de materialen, afmetingen, belastingen, veiligheid en prestatie-eisen beschreven.

NEN-EN 1298

Hierin staan de richtlijnen voor de handleiding beschreven. De kamer- en rolsteigers dienen voorzien te zijn van een begrijpelijke gebruikershandleiding. Hierin staat onder andere vermeld: maximale opbouw en toelaatbare belasting. Wijze van opbouwen en afbreken, het hanteren van de steiger en inspectie.

Downloads

Bent u op zoek naar de gebruikershandleidingen? Download de documenten op deze pagina: Handleidingen.

keurmerk TÜV
keurmerk NEN