U bent vanaf nu ready to go! Met de thermisch verzinkte Steigertransporter® van Euroscaffold heeft u handige opbergplek voor uw rolsteiger. Daarnaast kan u de steigeraanhanger direct aankoppelen voor de volgende klus.

De aanhangerwagen beperkt eventuele schade aan uw rolsteiger, omdat de aanhanger speciaal gemaakt is om rolsteigers te vervoeren. De onderdelen vallen niet van de aanhanger af tijdens het vervoeren en ze hebben een eigen plek op de transporter. Op deze manier ziet u in één oogopslag of de rolsteiger compleet is.

Soorten steigertransporters

Heeft u al een rolsteiger in uw bezit? Geen probleem. Euroscaffold biedt aanhangers mét rolsteiger en zonder rolsteiger aan. De volgende keuze is een open of een afsluitbare aanhanger. Het voordeel van een gesloten steigeraanhanger is dat deze af te sluiten is met een hangslot. Zo neemt niemand (per ongeluk) uw rolsteiger mee. Gesloten aanhangers bieden ruimte voor rolsteigers met een werkhoogte t/m 12 meter. Open aanhangers hebben opslag voor steigers t/m 14 meter werkhoogte.

Gereedschapskist

Nieuw! Anno 2020 worden de rolsteigertransporters van Euroscaffold standaard voorzien van een vooraf gemonteerde gereedschapskist voorop. In deze kist kunnen losse steigermaterialen worden opgeborgen, zoals wielen en borgclips. Handig om geen onderdelen kwijt te raken!

Kenmerken aanhangers

De rolsteiger + aanhanger wegen totaal niet meer dan 750 kg, dus te vervoeren met enkel uw rijbewijs B. Geen kopzorgen meer over het transport van uw steiger met deze speciale steigerkar. Alle aanhangers in ons assortiment zijn goedgekeurd door het RDW. Het laten keuren van de aanhanger is niet verplicht, maar het is wel aan te raden om de aanhangwagen periodiek na te laten kijken, onder andere voor de ISO, VCA en KIWA certificeringen.

Veilig op weg

Sinds 29 oktober 2012 is het verplicht een COC attest te kunnen overleggen van uw aanhangwagen. Het COC-attest (Certificate Of Conformity) wordt meegeleverd met de aanhangwagens. Dit document dient verplicht aanwezig te zijn wanneer de aanhanger in gebruik is. Een zogenaamd EG certificaat van overeenstemming complete voertuigen wordt aan u verstrekt wanneer u deze bij ons aanschaft. Indien u de weg op gaat met uw steigeraanhanger dient u dus in het bezit te zijn van uw COC-attest (de papieren). De meerprijs hiervoor is voor alle aanhangwagens € 25,00.

Aanhanger Euroscaffold open