De Euroscaffold rolsteigers zijn compleet te kopen, maar de onderdelen zijn tevens los te verkrijgen. Bijvoorbeeld als u in een later stadium de eerder gekochte steiger verder wilt uitbreiden. Dit kan met extra materialen zoals werkbruggen en doorwerktenten, maar ook met onderdelen, zoals schoren, platformvloeren en frames om de werkhoogte te vergroten.

Voorloopleuningen

De voorloopleuningen van Euroscaffold hebben een lengte van 190 cm, 250 cm, 305 cm of zijn verstelbaar in de lengte. De uitschuifbare voorloopleuningen noemen we vario voorloopleuningen en zijn speciaal ontworpen om bij het opbouwen te voldoen aan de laatste rolsteiger norm van 1 januari 2018. Hierin staat beschreven dat een steigerplatformvloer niet betreden mag worden zonder eerst een voorloopleuning op heuphoogte te plaatsen. Naast de vario voorloopleuning produceert Euroscaffold enkele en dubbele voorloopleuningen.

voorloopleuning

Platformen / vloeren

Bij de steigerplatformen is er een keuze uit een vloer met of zonder luik. Smalle steigers (75 of 90 cm) dienen verplicht een luik in iedere platformvloer te hebben. Dit omdat de steiger via de binnenkant van de sporten beklommen dient te worden. Bij brede rolsteigers van 135 cm worden twee platformen naast elkaar gelegd. In dit geval kan er een platform mét en een platform zonder luik per etage gemonteerd worden. Daarnaast is er de keuze uit een multiplex (houten) of een carbon vloer. Beide platformvloeren zijn voorzien van een antislip toplaag. Het grote voordeel van carbon is dat het licht in gewicht is, vooral bij het opbouwen van de rolsteiger werkt dit prettig.

platformen

Schoren

Euroscaffold heeft zowel horizontaal als diagonaal schoren in het assortiment. De horizontaal schoren worden geleverd met een lengte van 190 cm, 250 cm of 305 cm. De diagonaal schoren zijn beschikbaar in de lengtes 150 cm, 250 cm, 305 en 400 cm. Tevens kunnen de schoren geproduceerd worden met een speciale kleur coating, bijvoorbeeld: zwart, rood, blauw en oranje. De kleuren worden vaak toegepast om de rolsteiger te voorzien van huisstijlkleuren of bepaalde thema’s.

schoren

Frames

Er zijn verschillende soorten frames beschikbaar. Denk aan de leuningframes, opbouwframes en doorloopframes. Alle frames zijn te verkrijgen met een breedte van 75 cm, 90 cm en 135 cm. De frames zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en zijn los te verkrijgen in de shop.

frames

Kantplanken

Een kantplank is een opstaande rand van 15 cm rondom het rolsteigerplatform. Bij steigers met een hoogte boven de 2,5 meter is het verplicht om een kantplankenset aan te brengen. Euroscaffold heeft houten en aluminium kantplanken in het assortiment.

kantplanken

Stabilisatoren

De Euroscaffold stabilisatoren, verkrijgbaar in 2 meter en 3 meter, bieden extra veiligheid en stabiliteit aan de rolsteiger. Bij steigerhoogte vanaf 4 meter zijn stabilisatoren verplicht. Er zijn zowel vaste als uitschuifbare (tele)stabilisatoren beschikbaar.

stabilisatoren

Wielen

Euroscaffold heeft meerdere soorten steigerwielen voor verschillende doeleinden in het assortiment. Voorbeelden zijn rubber wielen, nylon wielen, wielen met spindel (dubbel geremd), tuinsteiger wielen en stalen spindels. De tuinsteigerwielen zijn speciaal ontwikkelt voor onverharde ondergronden, zoals aarde of zand in een tuin.

steigerwielen

Uitwijkconsoles

Door een Euroscaffold uitwijkconsole te gebruiken worden moeilijk bereikbare plaatsen op een veilige manier bereikbaar, denk hierbij aan dakkapellen en schoorstenen. De uitwijkconsoles zijn toepasbaar voor bijna elke dakhelling en voor steigers met een buisdikte van 50 mm.

uitwijkconsoles

Loop- / werkbruggen

Loopbruggen van Euroscaffold worden ingezet om twee rolsteigers met elkaar te verbinden. Hierdoor wordt het werkoppervlak vergroot en is het niet meer nodig om eerst naar beneden te klimmen en de rolsteiger te verplaatsen. U loopt eenvoudig en veilig van de ene rolsteiger naar de andere. Loopbruggen zijn beschikbaar in 4 t/m 8 meter. Door een kantplankenset toe te voegen aan de loopbrug, is de brug niet alleen geschikt als overbrugging, maar ook als werkplek en wordt de loopbrug een werkbrug. De loopbruggen dienen te allen tijde voorzien te zijn van leuningen in verband met veiligheid.

loopbruggen

Doorwerktenten

De Euroscaffold doorwerktenten bieden bescherming tegen verschillende weersinvloeden, zoals felle zon, regen, hagel en sneeuw. De doorwerktent is eenvoudig te bevestigen aan de rolsteiger en biedt veel werkgemak. Daarnaast is de overkapping een uitkomst als er in diverse weersomstandigheden toch doorgewerkt moet worden vanwege deadlines. De doorwerktenten zijn beschikbaar met een hoogte van 3 meter en lengtes van 190 cm, 250 cm en 305 cm.