De Euroscaffold rolsteiger wordt gefabriceerd in Nederland en is door de jarenlange doorontwikkeling inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de steiger-branche. Ondertussen zijn onze steigers niet alleen binnen Nederland te traceren, maar over de gehele wereld. U kunt ons dan ook terugvinden in landen zoals België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en zelfs de Verenigde Arabische Emiraten. Met meer dan tien jaar ervaring durven wij dan ook te zeggen dat wij kwaliteit van de bovenste trede leveren, waarbij veiligheid boven alles gaat!

Bent u professional, of doe-het-zelver? Dat maakt bij ons niet uit, wij hebben namelijk diversiteit in ons assortiment die past bij iedere klus. Zo worden onze rolsteigers ingezet door bijvoorbeeld schilders, metselaars en timmermannen, maar ook door de actieve particuliere gebruikers.

  • Voldoet aan NEN-EN 1004 & NEN-EN 1298 normen
  • Platform zijn belastbaar tot 200 kilogram
  • Uitwisselbaar met diverse andere steigermerken
  • Ieder onderdeel is vervangbaar

Type Euroscaffold steigers

Er is keuze uit de extrusie opbouwframe die aan elkaar gekoppeld wordt door middel van borgclips. De pen van dit type is recht en gepopnageld. Groot voordeel hiervan is dat de verbindingspen minder snel buigt wanneer deze valt. Tegenwoordig wil iedereen sneller en is tijd kostbaar. Sneller op -en afbouwen is dan ook mogelijk met ons bijzondere Euro frame. Door de unieke verbindingspen van dit model bent u geen borgclips meer benodigd en ‘klikt’ u uw steiger zo de hoogte in. Welke type u ook kiest, onze rolsteigers zijn veilig, stabiel en sterk.

Creëer de door u gewenste werkhoogte

De term werkhoogte is een belangrijk begrip bij het aanschaffen van een rolsteiger. Dit is de hoogte waarop werkzaamheden verricht kunnen worden. In de praktijk gaan wij altijd uit van de rekensom: platformhoogte + 2.00 meter = werkhoogte.

Onze rolsteigers zijn op te op te bouwen tot een maximale werkhoogte van 14 meter en zijn eindeloos te combineren met andere steigeronderdelen. Zo blijkt in de praktijk dat het werken met een uitwijkconsole, of loopbrug erg makkelijk kan zijn voor de moeilijk te bereiken plekjes.

Brede of smalle rolsteiger

Een steiger is zowel binnen als buiten te gebruiken, hierbij moet u soms rekening houden met de beschikbare opbouwruimte. Gaat u binnen aan het werk, of in een smalle steeg? Dan is een platform breedte van 75 cm of 90 wellicht interessant voor u. Met een brede rolsteiger van 135 cm creëert u daarentegen een extra groot werkoppervlakte waar u stabiel en veilig op aan het werk kan.

Rolsteiger platform: lengte + materiaal

De steigerplatforms van Euroscaffold zijn verkrijgbaar in de lengtematen van 190 cm, 250 cm en 305 cm. Niet alleen de lengte van het platform is belangrijk, maar ook het gewicht. Zo bieden wij zowel lichtgewicht als houten vloeren aan, die beide belastbaar zijn tot 200 kilogram. Met de lichtgewicht carbon vloeren is het opbouwen een fluitje van een cent!

Euroscaffold rolsteiger bestellen

Een rolsteiger kopen is een kostbare investering en hier moet u goed over geadviseerd worden. Inmiddels hebben wij onze weg gevonden naar diverse gerenommeerde dealers binnen Nederland die onze steigermaterialen verkopen. Wanneer u op zoek bent naar een Euroscaffold rolsteiger kunnen zij u verder helpen. Denk hierbij aan het samenstellen, opbouwen en adviseren.

rolsteiger voorloopleuning
rolsteiger gecoate schoren
gecoate schoren