Anders dan rolsteigers hebben gevelsteigers geen wielen en zijn dus niet verrijdbaar. Echter kunnen ze in de lengte doorgebouwd worden waardoor er een groot werkoppervlak ontstaat en ze zelfs een heel gebouw of pand kunnen omringen. Het grote voordeel hiervan is dat de gebruiker niet steeds omhoog en omlaag hoeft te klimmen en de rolsteiger te verplaatsen. U loopt gewoon heen en weer over de platformen, dit scheelt veel tijd en geeft de mogelijkheid om efficiënt te werken.

Verzinkt staal

De gevelsteigers worden gemaakt van verzinkt staal. Het voordeel van dit materiaal is dat het bestand is tegen extreme weersomstandigheden en vanwege de coating ontstaat er geen roest. Alle stalen onderdelen zijn thermisch gegalvaniseerd en ontworpen voor langdurig gebruik.

Makkelijke en snelle montage

De steigers zijn zeer eenvoudig en snel op te bouwen met slechts enkele onderdelen, zoals schoren, platformen en leuningen. De onderdelen zijn snel te monteren zonder gereedschappen door middel van slagpennen. Doordat gevelsteigers bovenhands worden opgebouwd is er altijd een leuning aanwezig. Dit garandeert uw veiligheid en zo voldoet u aan de regels van de arbeidsinspectie.

Renovatie in de steden

In drukke steden is het gebruik van een gevelsteiger aan te raden. De platvormvloer van een gevelsteiger kan hoog geplaatst worden waardoor het mogelijk is om onder de steiger door te lopen. Op deze manier ondervinden voetgangers in steden geen hinder en kunnen de werkzaamheden continue doorgang vinden.

Net als rolsteigers dienen de steigeronderdelen van gevelsteigers periodiek gekeurd te worden.

Gevelsteigers 1
Gevelsteigers 2
Gevelsteigers 3
Gevelsteigers 4
Gevelsteigers 5