Met de Euroscaffold dakkapelsteigers was het nog nooit zo makkelijk om aan een dakkapel te werken. Hoe herkenbaar is het wel niet dat dit een van de meest moeilijk te bereiken plekjes is wanneer u onderhoud wilt plegen. Dergelijke steigers worden ook wel uitwijkconsoles, of uitwijksteigers genoemd en zijn een perfecte aanvulling als accessoire op uw huidige rolsteiger. De Euroscaffold uitwijkconsole wordt vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en is geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik.

 • TÜV gecertificeerd
 • Voortaan makkelijk werken aan een dakkapel
 • Professioneel gebruik

Uitwijkconsole: een dakkapelsteiger bereikt iedere ruimte

In de praktijk zien we vaak dat bij de moeilijk te bereiken ruimtes er vreemde capriolen uitgehaald worden. Men gaat buiten de steiger hangen, werken, of zelfs het dakkapel beklimmen. Dit alles zorgt voor gevaarlijke situaties die u gemakkelijk kunt vermijden met een uitwijksteiger. Deze steiger plaatst u als het ware naast uw bestaande rolsteiger, waardoor extra werkoppervlakte gecreëerd wordt. Het maakt hierbij niet uit op welke hoogte u aan het werk bent, houdt natuurlijk wel rekening met de stabiliteit en veiligheid. Het schilderen, of opknappen was nog nooit zo makkelijk!

 • T-stuk is voorzien van kunststof omhulsel, dit voorkomt beschadiging
 • Professionele kwaliteit die uitwisselbaar is met diverse merken

Uitwijkconsole: het opbouwen van een dakkapelsteiger

De Euroscaffold uitwijkconsole is eenvoudig te bevestigen aan uw huidige rolsteiger. Met de geleverde console set heeft u alle onderdelen in huis om uw rolsteiger nog beter te gaan benutten. Monteer voordat u de steiger betreedt op de grond al een aantal dingen. Onze dakkapelsteiger is universeel, dus u kunt zelf bepalen of u een brede (1.35 meter) of smalle uitwijksteiger (0.75 meter) wilt creëren. U koppelt nu het T-stuk, welke rust op het dak, aan de verstelbare console. Beklim vervolgens de rolsteiger en zet de uitwijkconsole vast met de koppelingen. Als laatste plaatst u het platform, de horizontaalschoren, leuningframes en borgclips. In vijf minuten opgebouwd, zo gemakkelijk ging dit! Let op: het T-stuk moet altijd op het dak rusten.

Dakkapelsteiger onderdelen

Onze uitwijkconsoles zijn telescopisch, wat inhoudt dat u zelf kunt bepalen hoe breed de constructie moet worden (135 of 75 cm). Wanneer u kiest voor de brede uitvoering heeft u twee platformen benodigd, bij de smalle uitvoering 1 platform. Bij een complete set worden altijd de volgende onderdelen meegeleverd.

 • 2x – Verstelbare console
 • 2x – T-stuk met kunststof voet
 • 2x – Koppeling om de uitwijksteiger te bevestigen
 • 1x of 2x* – Platform zonder luik
 • 2x – Horizontaal schoor
 • 2x – Leuningframe
 • 4x – Borgclips

* afhankelijk van breedte 1 of 2 stuks

Uitwijkconsole

Een dakkapelsteiger kopen kan via een van onze dealers. Zij kunnen u verder helpen en adviseren wat het beste is om te doen. Onze producten zijn van professionele kwaliteit en zijn uitwisselbaar met diverse merken.

dakkapelsteiger
Uitwijkconsole set 1
Uitwijkconsole set 2