Euroscaffold heeft diverse soorten steigers in het assortiment en voor elke klus de juiste keuze. Natuurlijk is ons steigermateriaal vergelijkbaar én uitwisselbaar met alle professionele steigers van andere merken.

euroscaffold-rolsteigers-algemeen

Rolsteiger:

De aluminium rolsteigers van Euroscaffold zijn gebruiksvriendelijke en robuuste steigers die worden gebruikt om efficiënt en veilig op hoogte te werken. Alle rolsteigers worden gemaakt van duurzaam en lichtgewicht aluminium. In combinatie met de bijgeleverde wielen zijn de steigers eenvoudig te verplaatsen. Het opbouwen van een rolsteiger kan in enkele minuten en is zeer gemakkelijk.

aluminium rolsteigers

Kamersteiger:

Euroscaffold kamersteigers zijn professionele rolsteigers en worden gebruikt om veilig op hoogte te werken. Kamersteigers zijn uit één (vouw)deel opgebouwd, daarom zijn ze zeer snel opgebouwd en nemen ze weinig ruimte in beslag voor opslag. Kamersteigers zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium en zowel binnen als buiten te gebruiken, bijvoorbeeld in deuropeningen en tuinen.

Daksteiger of schoorsteensteiger:

Daksteigers worden ook wel schoorsteensteigers genoemd, met een daksteiger werkt u veilig op hellende daken en komt u met gemak bij moeilijk bereikbare plaatsen. De steigers zijn ideaal voor renovatie aan het dak of het plaatsen van zonnepanelen. Euroscaffold heeft enkele en dubbele daksteigers in het assortiment, met een dubbele daksteiger kunt u aan beide zijden van het dak veilig werken.

Gevelsteiger:

De gevelsteigers zijn gemaakt van verzinkt staal en geschikt voor de meest uiteenlopende werkzaamheden, zoals schilderen, schoonmaken en/of stuccen. Een gevelsteiger heeft geen wielen en is hierdoor niet te verrijden. Wel kunnen deze steigers in de lengte doorgebouwd worden, waardoor verplaatsen niet nodig is en er over een grote lengte van een gebouw klussen uitgevoerd kunnen worden.

Dakkapellensteiger of uitwijkconsole:

Door een dakkapellensteiger of uitwijkconsole te gebruiken verlengt u als het ware het werkplatform van de steiger, waardoor u op een veilige manier bij een dakkapel kunt komen. De uitwijkconsole kunt u eenvoudig aan de (rol)steiger bevestigen. De consoles zijn verkrijgbaar in twee breedtematen: 75 cm en 135 cm en het T-stuk heeft een kunststof bedekking om beschadigingen aan het dak tegen te gaan.

Trappentorensteiger:

Trappentorens of trappensteigers zijn rolsteigers met geïntegreerde trappen. Dankzij de inwendig gemonteerde trappen is het omhoog en omlaag klimmen via de sporten van het frame niet meer nodig en loopt u via de trappen eenvoudig naar de volgende etage. Hierdoor is het eenvoudig om werkmaterialen en gereedschappen mee de steiger op te nemen. De leuningen bieden extra veiligheid om val gevaar tegen te gaan.

trappentorensteiger 6,2m

Euroscaffold ‘One’
(1-persoonsrolsteiger)

Nieuw! Euroscaffold heeft een rolsteiger ontwikkeld die door één persoon opgebouwd mag worden: de Euroscaffold One. Dankzij het geïntegreerde ophangsysteem in het steigerplatform is het mogelijk om de steiger alleen op te bouwen. De One rolsteigers hebben een breedte van 75 cm, een lengte van 150 cm en zijn verkrijgbaar met een werkhoogte van 4,2 meter, 5,2 meter of 6,2 meter. Daarnaast beschikken de rolsteigers over een trolley functie voor het eenvoudig verrijden van de steigeronderdelen.

Steigeraanhanger:

Een (rol)steiger veilig vervoeren? Dat kan met een steigeraanhanger, oftewel steigertransporter. Deze aanhangwagens worden zowel mét als zonder rolsteiger geleverd en er zijn open en gesloten versies in het assortiment. Een gesloten versie kan afgesloten worden met een hangslot om diefstal tegen te gaan. Bijkomend voordeel van de steigeraanhangers is dat alle steigeronderdelen een eigen plaats hebben waardoor in één oogopslag te zien is of de rolsteiger compleet is.

steigeraanhangers

Steigeronderdelen:

De steigeronderdelen van Euroscaffold zijn ook los te bestellen. Dit is handig, bijvoorbeeld als u later de rolsteiger verder wilt uitbreiden. Bij steigeronderdelen maken we een onderscheid tussen onderdelen, zoals schoren, platformvloeren, voorloopleuningen, frames, kantplanken en wielen. En accessoires; uitwijkconsoles, loopbruggen of werkbruggen en doorwerktenten.

Alle steigers van Euroscaffold voldoen aan de verplichte veiligheidsnormen in Nederland en Europa.